Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Kıbrıs, elimizden gidiyor... Âcil önlem şart!

Öyle anlaşılıyor ki, gelecek on yılların alacağı şekil, Kıbrıs’tan ve etrafından belirlenecek! Ama Kıbrıs’ta yaşanan gelişmelerin, Kıbrıs’ın “elimizden bütünüyle çıkmasıyla sonuçlanacak” hâdiseleri adım adım döşediğinin farkında mıyız acaba?

16 Ekim 2020 | 2.128 okunma

Geçen hafta KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Seçimler ikinci tura kaldı, bu pazar, Kıbrıslılar KKTC tarihinin en kritik kararına imza atacaklar: KKTC, ya Türkiye’ye bağlılığını ilan edecek ya da Türkiye’yle köprüleri atacak!

İkinci seçeceğin daha güçlü olduğu anlaşılıyor, ne yazık ki: KKTC topraklarının bir kısmının Rumlar’a verilmesini isteyen ve oyların % 29,60’ını alan şimdiki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile % 22 civarında oy alan ve Rumlar’la federasyonu savunan CTP başkanı Tufan Erhürman ittifak yapacaklar. Erhürman, ikinci turda Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı.

Bu durumda Akıncı’nın seçimi kazanması kesin gibi. Türkiye âcil önlem almazsa, Kıbrıs elimizden gidebilir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak on yıllarca hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs’ın geleceğini tehlikeye sokacak basiretsiz, köksüz, soluksuz Kıbrıs politikaları izlendiğimizin farkında mıyız acaba?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 335 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 351 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 221 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma