Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Fiîlî işgal dönemi bitti, zihnî işgal çağındayız!

Müslümanlar için iktidar olmak, iktidar kurmak hedef olamaz hiçbir zaman. Müslüman sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yaşar. O yüzden sadece Allah’ın rızasını kazanmayı talep eder...

21 Nisan 2024 | 0 okunma

Müslümanlar için iktidar olmak, iktidar kurmak hedef olamaz hiçbir zaman. Müslüman sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yaşar. O yüzden sadece Allah’ın rızasını kazanmayı talep eder bütün yapıp ettiklerinde, her adımda, her işinde.

Dünyamızı zehir eden şey, hayatın merkezine dünyayı, dolayısıyla kendimizi koymaktır. Hayatın merkezine dünyayı, dolayısıyla kendimizi koymakla, Allah’ın rızasını talep etmeyi iptal etmiş oluruz.

Allah’ın rızasını kazanma talebi, kişinin putları görmesini ve yenmesini kolaylaştırır. Dünyevî, beşerî, nefsânî putları.

Dünyevî, beşerî, nefsânî putlar, duvardır kişinin önünde. Kişi, bu putlar tarafından kuşatılmışsa, yürüyemez, yol alamaz, yoldan çıkmaktan da kurtulamaz.

Çağımız, kültür çağı. Kültürün katledildiği devâsâ bir ağ ama!

Buradaki paradoksa dikkat!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kapitalizm, akıl üzerinden kurulur ama algılar üzerinde’n var olur  10 Mayıs 2024 | 211 Okunma Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 437 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 756 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 415 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 889 Okunma