Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Depremi yaşamadan büyük depremi yaşamak!

1999 Marmara Depremi’yle geçen hafta 5.8 şiddetinde yaşadığımız deprem arasında çok önemli bir farklılık var. Marmara Depremi’nde toplumun bütün kesimleri etle tırnak gibi oldu, birleşti...

30 Eylül 2019 | 244 okunma

1999 Marmara Depremi’yle geçen hafta 5.8 şiddetinde yaşadığımız deprem arasında çok önemli bir farklılık var. Marmara Depremi’nde toplumun bütün kesimleri etle tırnak gibi oldu, birleşti, acıyı paylaşmasını bildi.

Devletin “çuvalladığı” o depremde, Kars’tan Edirne’ye kadar bütün Türkiye, depremi bütün trajedisiyle yaşayan insanlarımızın acısını paylaştı.

DEPREM’DE BİLE BÖLÜNMEK:FELÂKET BU!

Devletin ulaşamadığı deprem yerine, millet, bütün Türkiye ânında ulaştı: Depremden etkilenen insanımıza kol kanat gerdi.

Öyle ki, bu olağanüstü durum, Batılıların da dikkatinden kaçmadı: New York Times gazetesi, halkın deprem bölgesine anında damlamasını, depremin acılarını sarmasını “Bu nasıl bir şey?” diyerek manşetine taşımıştı.

Geçen haftaki depremde can kaybı da, büyük hasar da olmadı, hamdolsun. Ama topluma, ülkemize çok pahalıya patlayacağı apaşikâr ortada olan deprem meselesinde, tam ortadan ikiye bölündük!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 297 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 885 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 216 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.731 Okunma