Yusuf Kaplan Yeni Şafak Gazetesi

Avrupa’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığının ayak sesleri…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaş, Avrupa’daki güç dengelerini sarstı kaçınılmaz olarak. İskandinav ülkeleri de, özellikle Anglo-Saksonların tazyiki ile NATO üyesi...

29 Ocak 2023 | 185 okunma

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaş, Avrupa’daki güç dengelerini sarstı kaçınılmaz olarak. İskandinav ülkeleri de, özellikle Anglo-Saksonların tazyiki ile NATO üyesi olarak güvenliklerini garanti altına alma kararı aldılar. İsveç ile Finlandiya, bunun üzerine, NATO’ya üyelik başvurusunda bulundu.

Fakat İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusu, Türkiye’nin elinde, Türkiye’nin onayına takıldı: ABD baskı yapıyor ama Türkiye, özellikle İsveç’in terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymasını İsveç›in NATO üyeliğini onaylamasının olmazsa olmaz şartı olarak şart koşunca, İsveç, yasal değişikliklere gitti, “ev ödevi”ni yapmaya istekli olduğunu gösterdi, başlangıçta.

Fakat patlamaya hazır bomba geçtiğimiz ay patladı İsveç’te: İsveç yönetimi, PKK’nın, İsveç parlamentosunun önünde Türkiye aleyhine gösteriler yapmasına müdahale etmedi. Türkiye’nin tepkisini sınama denemesi miydi bu acaba?

KARİKATÜR KRİZİNDEN KUR’ÂN YAKMA EYLEMLERİNE…

Türkiye ile İsveç arasındaki ilişkiler, bir anda gerilmeye başladı, kaçınılmaz olarak…

Ancak asıl büyük gerilim, bu hafta...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 681 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 365 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 223 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma