Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Neredesiniz bayram starları?

Sözüm Kıbrıs'ta, Antalya'da, İstanbul'da bayram konserine çıkıp, dakikasına iki-üç asgari ücret alanlara: Birinizin de aklınıza bu sene 5 yıldızlı oteller yerine deprem bölgesinde halk konseri vermek...

18 Nisan 2023 | 132 okunma

Sözüm Kıbrıs'ta, Antalya'da, İstanbul'da bayram konserine çıkıp, dakikasına iki-üç asgari ücret alanlara:
Birinizin de aklınıza bu sene 5 yıldızlı oteller yerine deprem bölgesinde halk konseri vermek gelmedi mi? Önce çadırları, konteynerleri gezip, akşamında da Kahramanmaraş'ın, Hatay'ın, Malatya'nın, Gaziantep'in yıkık meydanlarından birinde o acılı, o kırık dökük insanlara azıcık moral vermek, onlara da bayram sevinci, coşkusu yaşatmak, acıyla yanan ağızlarına bir bayram şekeri çalmak hiç aklınızın ucundan geçmedi mi?
Diyeceksiniz ki, "Biz bu paraları sadece yılbaşı ve bayramlarda kazanıyoruz." Allah bereket versin. Ama bu ülkede hayatındaki tek varlığı olan traktörünü satıp, depremzedelere gönderen dedeler, kıt kanaat geçindiği üç aylığını evsiz kalanlara bağışlayan nineler var.
Haydi hepsini geçtim, şu bayram ekstralarından elde ettiğiniz gelirin 10'da birini bölgeye gönderseniz diyorum. Hiç söylemeye niyetim yoktu ama ben kitaplarımdan gelecek paranın tamamını depremzedelere göndereceğim. Belki üç kuruş, belki beş kuruş, önemi var mı? Belki bu yazıdan sonra bazılarınızın aklına karpuz kabuğu düşürmeyi başarırım.
Tabii ki sokma vicdanla peynir gemisi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu “karanlık inziva” dedikleri... 19 Mayıs 2024 | 44 Okunma Eurovision’da iyi ki yokuz 18 Mayıs 2024 | 99 Okunma Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 273 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 191 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 195 Okunma