Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Kaç çeşit aşı karşıtı var?

Aşı karşıtlığının amacını, hedefini, mantığını anlayabilmek için aylardır kafa yoruyorum. Ancak merakımı tatmin edecek bir sonuca ulaşamıyorum maalesef. Ben de kendi gözlem ve...

29 Eylül 2021 | 214 okunma

Aşı karşıtlığının amacını, hedefini, mantığını anlayabilmek için aylardır kafa yoruyorum. Ancak merakımı tatmin edecek bir sonuca ulaşamıyorum maalesef. Ben de kendi gözlem ve tecrübelerimin ışığında aşı karşıtlarını gruplara ayırdım:
1- Vücuduna dokundurmama hürriyetini samimi ve safiyane şekilde savunanlar. Bunlar bir yere kadar hoş görülebilir.
2- "İçimize çip takacaklar" ya da "Hepimizi kısırlaştıracaklar" gibi bilimsel temeli olmayan hurafe ve şehir efsanelerinin peşine takılanlar.
Bunlar kolaylıkla manipüle edilebiliyorlar.
3- Sahip oldukları iğne fobisini, aşı karşıtlığı ile örtbas etmeye çalışanlar. Bunların aşı için ikna edilmeleri görece daha kolay oluyor.
4- Olayı tamamen siyasi bir fırsat olarak görüp, bu yolla mevcut hükümeti zor duruma düşürerek, ülkede kaos yaratmak ve ekonomiyi çökertmek için tek merkezden yönetilenler.
5- Sırf aykırı ve isyankar görünmek adına aşı karşıtlığına soyunan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle 'sözde aydın, özde lümpen' olanlar. Bunlar arasında adını duyurmak isteyen sözde tıp uzmanları ve tiraj/reyting/takipçi peşindeki yazar ve gazeteciler de var.

Fenerbahçe'ye ruh...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 272 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 877 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 473 Okunma