Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Hepimiz afet öğrencisi olduk

Önce deprem konusunda uzmanlaştık. Fay hattı nedir, dalma-batma zonu neye denir, canlı fay nasıl olur, deprem çantası niye önemlidir, dolaplarımızı niye duvara sabitlemeliyiz?.. Depremler sonrasında hemen her gün televizyonda...

06 Ağustos 2021 | 86 okunma

Önce deprem konusunda uzmanlaştık. Fay hattı nedir, dalma-batma zonu neye denir, canlı fay nasıl olur, deprem çantası niye önemlidir, dolaplarımızı niye duvara sabitlemeliyiz?.. Depremler sonrasında hemen her gün televizyonda konuşan uzmanlar sayesinde hepsini bir bir kafamıza kazıdık.
Sonra seller dikildi karşımıza... Debi nedir, savak nedir, dere yatağına neden ev yapılmaz, akarsular üzerindeki köprülerin sudan yüksekliği ne kadar olmalı? Sırılsıklam öğrendik hepimiz.
Ardından ormanlarımız tutuştu. Kızılçam mı karaçam mı daha çabuk yanar, helikopterlerin mi yoksa uçakların mı söndürme kapasitesi daha yüksektir, yanan bir kozalak başka bir yere sıçrarsa orayı kaç saniyede tutuşturur, yangın kuşu nedir? İçimiz, dışımız yana yana öğrendik.
Hayat eski öğretmenler gibi. Elinde kızılcık sopası, kafamıza vura vura öğretiyor...

İlklerin olimpiyatı
Tokyo 2020 tarihe 'ilklerin olimpiyatı' olarak geçecek. İlk kez gecikmeli yapılan olimpiyat, ilk kez seyircisiz organize edilen olimpiyat, kaykayın olimpik branş olarak kabul edildiği ilk olimpiyat gibi. Ama Tokyo 2020'nin ilkleri bunlarla da sınırlı değil.
Doping olaylarıyla başı dertte...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 361 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 75 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 424 Okunma Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 316 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 95 Okunma