Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Ermeni lobisine tokat gibi cevap

Levon Kordonciyan'ı artık pek çok kişi yakından tanıyor. Büyük büyük dedesi, Atatürk'ün özel terzisi olan modacı Levon Kordonciyan özellikle smokin konusunda bir Avrupa markası. Pek çok...

07 Ağustos 2023 | 182 okunma

Levon Kordonciyan'ı artık pek çok kişi yakından tanıyor. Büyük büyük dedesi, Atatürk'ün özel terzisi olan modacı Levon Kordonciyan özellikle smokin konusunda bir Avrupa markası. Pek çok Hollywood ünlüsü, filmlerinde ve ödül törenlerinde onun elinden çıkan kostümleri giyiyor.
Levon'un büyük büyük dedesi, Atatürk tarafından yeteneği keşfedilir keşfedilmez eğitim için Fransa'ya gönderilmiş. Dönüşünde Atatürk'ün neredeyse tüm kıyafetlerini o dikmiş. Giyim kuşamına büyük önem veren, çağdaş kıyafetlerin tercih edilmesi için halkına örnek olmak isteyen Atatürk onu hiç yanından ayırmamış.

'SANSÜR BİZİ ÇOK ÜZDÜ'
Torun Levon Kordonciyan da bu ünvanı büyük bir gururla devam ettiriyor. Dükkanı, dedesinin elinden çıkma kostümleri giyen Atatürk'ün fotoğraflarıyla bezeli. Her yıl Atatürk defileleri düzenleyip, Büyük Önder'i saygı ve sevgiyle anıyor. Kordonciyan bu yıl düzenleyeceği Çağın En Şık Lideri Sergisi'nin tüm gelirini ise depremzedelere bağışlama kararı aldı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 2 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 178 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 176 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma