Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Edremit Körfezi İzmir’e döner mi?

İzmir Körfezi'ni ne yazık ki yıllar önce kaybettik. Körfez'de denize girmek şöyle dursun, koku nedeniyle yanından geçerken burnunuzu tıkamak zorunda kalıyorsunuz. İzmir'in komşusu Edremit Körfezi'ni de önlem...

16 Ağustos 2023 | 158 okunma

İzmir Körfezi'ni ne yazık ki yıllar önce kaybettik. Körfez'de denize girmek şöyle dursun, koku nedeniyle yanından geçerken burnunuzu tıkamak zorunda kalıyorsunuz. İzmir'in komşusu Edremit Körfezi'ni de önlem alınmadığı taktirde aynı tehlike bekliyor.
Yıllardır tatillerimi bu yörede geçiriyorum. Bu yılki kadar deniz kirliliği yaşandığına ilk kez şahit oluyorum. Özellikle denizin durgun olduğu günlerde suyun üzerini bir atık tabakası kaplıyor. Neyse ki Edremit Körfezi'nde rüzgar ve su sirkülasyonu farklılık gösterdiği için şimdilik kalıcı bir etki yaratmıyor. Ama önlem için kimse kılını kıpırdatmamaya devam ederse akıbeti İzmir Körfezi gibi olacak, bu kesin.



Yıllardır bu konuyu hem köşeme taşıyor hem de yaz aylarında ilgililerle temas ediyorum. Ancak önlemler hep geçici oluyor. Bir sene sonra yine aynı kirlilikle karşılaşıyorum. Sorunun kalıcı olarak çözümü için tespitlerimi buradan paylaşacağım. Belki bir katkısı olur.
Öncelikle Körfez'e...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 142 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 377 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 217 Okunma Elektrik kaçağını hemşehriler ödesin 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma Bu yüzü unutmayın 10 Mayıs 2024 | 328 Okunma