Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Cumhuriyet’in reklamı mı olur?

Olur. Hem de bal gibi olur. Hatta olmalı...Cumhuriyetimizin 97'nci yılını coşkuyla kutladığımız şu günlerde ekranlar 'Cumhuriyet reklamlarıyla' dolup taşıyor.

29 Ekim 2020 | 102 okunma

Olur. Hem de bal gibi olur. Hatta olmalı...

Cumhuriyetimizin 97'nci yılını coşkuyla kutladığımız şu günlerde ekranlar 'Cumhuriyet reklamlarıyla' dolup taşıyor. Hepsi de birbirinden anlamlı.

Garanti BBWA reklamında Atatürk'ü (temsili) köylüsünden işçisine, memurundan öğrencisine tüm Türk vatandaşlarıyla karşılıklı zeybek oynarken izliyoruz. Dış ses diyor ki: "Kanatların kanatlarımız, adımların adımlarımız..." Gani Müjde reklamdan öyle etkilenmiş ki, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulunmuş: "Arabayı satıp parasını Garanti BBWA'ya yatırasım var..."

Dyo ise kültürel zenginliğimize, Cumhuriyetimizin birbirinden farklı ve göz alıcı etnik çeşitliliğine vurgu yapmış: "Tüm renkleriyle Cumhuriyet... İlelebet..."

Özel günlerdeki yüreğe dokunan reklamlarıyla bildiğimiz Turkcell, bu bayramı da es geçmemiş. Önce bu vatanın evlatlarına verdiği isimler geçit yapıyor. Gazi, Mustafa, Kemal, Ülke, İlke, İstiklal... En son yeni doğmuş ikizlerin ismini okuyoruz. Vatan, Millet... 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 111 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 107 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 456 Okunma