Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Bir yıl böyle geçti

Yakından Kumanda'nın geleneksel hale gelen Yılın En'leri derlemesinin ikinci günündeyiz. Ne yalan söyleyeyim, yıl boyunca öyle ilginç olaylar yaşamışız ki, aralarında seçme yapıp, bu...

31 Aralık 2022 | 111 okunma

Yakından Kumanda'nın geleneksel hale gelen Yılın En'leri derlemesinin ikinci günündeyiz. Ne yalan söyleyeyim, yıl boyunca öyle ilginç olaylar yaşamışız ki, aralarında seçme yapıp, bu köşeye sığdırmakta gerçekten de büyük güçlük çektim. İşte yıl boyunca radarımıza yakalananlar:
YILIN İTİBAR SUİKASTI: Toplu ulaşımla İstanbul'u gezen sokak köpeği Boji'nin itibarını zedelemek için evinden getirdiği dışkıları otobüs koltuklarına süren bir adam da gördük bu yıl.
YILIN İFTİRASI: Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da kimyasal silah kullandığı yönündeki iftirası en hafif tabiriyle ihanetti.
YILIN MANEVRASI: Habertürk'te sunucu Oylum Talu, konuğuna "Siz aynı zamanda emekli askersiniz... Biraz askeri hareketliliği de değerlendirmek istiyorum sizle" deyince konuk Prof. Dr. Taşansu Türker "Değilim" cevabını verdi. Talu, bozuntuya vermedi: "Biliyorum değilsiniz ama şundan kaynaklı söyledim. Açıklamalarınız, yaklaşımlarınız, askeri hareketlere de çok yakın ve çok net bir şekilde, açık bir şekilde aktardığı için söyledim."
YILIN ÇIPLAĞI:...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 94 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 178 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 177 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma