Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Bin vaazdan hayırlısı

Yeni yıla şahane bir haberle uyandım. Bursa'da bir cami imamı ruhumda güller açtırdı, yeni yıla daha büyük bir umutla bakmamı sağladı. Bir baba, Bursa'daki Kamberli Camii'ne engelli oğluyla birlikte gelmişti....

04 Ocak 2023 | 188 okunma

Yeni yıla şahane bir haberle uyandım. Bursa'da bir cami imamı ruhumda güller açtırdı, yeni yıla daha büyük bir umutla bakmamı sağladı.
Bir baba, Bursa'daki Kamberli Camii'ne engelli oğluyla birlikte gelmişti. Çocuğu, kimseyi rahatsız etmesin diye onu en arkaya oturtup, imamın arkasında namazını kılmak için hazırlandı. Durumu fark eden imam Osman Civelek, babadan, oğulunu en ön safa getirmesini rica etti.



Baba "Ama benim oğlum engelli" diyecek oldu. İmam, "Ne fark eder ki, getir bizimle birlikte namaza katılsın" diye ricasını yineleyince, babası çocukla birlikte en önde saf tuttu.
Camideki güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntüleri izlemediyseniz, çok şey kaçırmışsınız demektir. O çocuğun, cemaatle birlikte olduğu anlarda mutluluktan nasıl el çırptığını, gözlerinin nasıl sevinçle ışıldadığını görenlerin yüreğine eşsiz bir huzur yayıldı.
Malum, camilerde hutbeler okunur, vaazlar verilir. Bence o şahane imam Osman Civelek'in icraatı, bin hutbeden ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 130 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 178 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 177 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma