Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Baletler tütü giyer mi?

Baletin, bale sanatı icra eden erkek dansçı olduğunu biliyorsunuz. Tütü ise balerinlerin yani kadın dansçıların giydiği tülden etek. Peki baletler, tütü giyer mi? Bu soruyu soran ben değil, 6 yaşındaki...

01 Şubat 2023 | 133 okunma

Baletin, bale sanatı icra eden erkek dansçı olduğunu biliyorsunuz. Tütü ise balerinlerin yani kadın dansçıların giydiği tülden etek. Peki baletler, tütü giyer mi?
Bu soruyu soran ben değil, 6 yaşındaki kızım Ela oldu. Onunla birlikte Maslak'taki Sihirbazlık Okulu'nun içinde yer alan Cambazhane'de sahnelenen Köpekler Bale Yapamaz adlı çocuk oyununa gittik. Başrolde bale yapmak isteyen Pako adında bir kukla köpek vardı. Pako'nun sahneye çıkarken tütü giymesine kızım Ela itiraz etti. "Baba bu köpek erkek, sesi de zaten erkek sesi. Peki neden balerinlerin tütüsünü giymiş?" dedi.



Onun sorusunu, oyun bitiminde oyunculara sorduk. İçlerinden biri, "Haklısınız. Hiç aklımıza gelmemişti. Yönetmenimize soralım" dedi. Biraz sonra içlerinden biri yanımıza geldi: "Oyun, Anna Kemp'in kitabından uyarlanmış. O kitapta da Pako tütü giyiyor. Yönetmenimiz aslına sadık kalmak istemiş" dedi.
Açıklama bizi pek tatmin etmedi doğrusu. Çünkü 2-8 yaş arasındaki çocuklara hitap eden oyun, o...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 48 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 595 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 242 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma