Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Anasının ak sütü gibi helal

Müthiş bir Milyoner gecesiydi. Temiz yüzü, saygılı tavırları, sıcaklığı ve sınırsız genel kültürüyle hepimizi ekran başında kendine hayran bırakan, bir hafta içinde "hepimizin"...

26 Mart 2024 | 0 okunma

Müthiş bir Milyoner gecesiydi. Temiz yüzü, saygılı tavırları, sıcaklığı ve sınırsız genel kültürüyle hepimizi ekran başında kendine hayran bırakan, bir hafta içinde "hepimizin" evladı olmaya terfi edip, Cumhuriyet gençliğinin yeni meşalesi haline gelen Berk Göktaş gece boyunca herkesin burnunu ekrana yapıştırdı.
Nefeslerin tutulduğu soru da çok ilginç ve anlamlıydı: "Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları'nın "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur? A: Mercimek B: Soğan C: Nohut D: Sarımsak..."



Soru aslında günümüz dünyasını da betimler gibiydi. Azla yetinmesini asla bilmeyen şımarık bir kavim, kendi peygamberlerini bile sınava çekip, mucize yaratmasını bekleyecek kadar şuurunu yitirmişti. Tıpkı bugün Gazze'de yaşananlar gibi derin bir gafletin içindeydiler.
Berk her zamanki gibi derin genel kültürü ve muhakeme yeteneği ile diğer...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boğaz’a sahip çıkacak belediye yok mu? 09 Mayıs 2024 | 102 Okunma Böyle intihar olur mu? 08 Mayıs 2024 | 458 Okunma ‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir 07 Mayıs 2024 | 106 Okunma Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 226 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 232 Okunma