Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Milli mutabakatla tutuklanmasına…

TELE-1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, altı gün önce TELE-1’deki programda Öcalan’la ilgili konuşması yüzünden “terör örgütü propagandası” ve “suç ve suçluyu...

28 Haziran 2023 | 97 okunma

TELE-1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, altı gün önce TELE-1’deki programda Öcalan’la ilgili konuşması yüzünden “terör örgütü propagandası” ve “suç ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla tutuklandı.

Peki ne diyerek terör örgütü propagandası yapmış, suç ve suçluyu övmüştü Yanardağ?

“Öcalan, olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi olan biri isim” diyerek mi?

Yoksa "Öcalan'ın durduğu yer, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. Öcalan İmralı'da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor" diyerek mi?

"Abdullah Öcalan, Orta Doğu'da Türkiye'nin önünü açıyor" mu? yoksa "Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtlerin, PKK'nın önüne yeni hedef koymuştur; şartların iyileştirilmesi talepleri var. Bu talepler normal ve meşrudur” mu, “Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan” mı dedi?

Kürtlerin Halk TV değil, TELE-1’i izlemesi için Öcalan’dan mektup alıp canlı yayında mı okudu?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani davası kararında hukukun izleri... 18 Mayıs 2024 | 517 Okunma Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı? 15 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Edirne’de arkada yaylılar çalarken... 13 Mayıs 2024 | 1.382 Okunma Rüzgarlar yine ters taraftan mı esiyor? 11 Mayıs 2024 | 759 Okunma Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş 08 Mayıs 2024 | 3.941 Okunma