Yıldıray Oğur Türkiye Gazetesi

Kürdistan İşçi Partisi'nden Kürtleri ve işçileri korumak...

PKK, (Partiya Karkerên Kurdistanê) Kürdistan İşçi Partisi’nin kısaltması. PKK, son 10 gündür sadece Türkiye’ye, askerlere, polislere değil, isminde geçen her şeye de sırayla saldırıyor. Askere...

03 Ağustos 2015 | 1.092 okunma

PKK, (Partiya Karkerên Kurdistanê) Kürdistan İşçi Partisi’nin kısaltması.

PKK, son 10 gündür sadece Türkiye’ye, askerlere, polislere değil, isminde geçen her şeye de sırayla saldırıyor.

Askere, polise, sivil insanlara yönelik her saldırıda şarapnel parçaları, yüzde 13 oy alıp Meclis’te koalisyon pazarlıklarına oturacak kadar sandalyeye ulaşmış kendi partisini, HDP’yi bulup yaraladı.

Ardından Kürdistan’a saldırdı PKK. Kürt petrolünü dünyaya taşıyan Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na yönelik saldırıyı Kürdistan Bölgesel Yönetimi şöyle kınadı:

“Patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesi halkının yegane ve başlıca geçim kaynağıdır. Aynı zamanda Kürdistan hükümeti ve halkının her türlü baskı ve sindirmeye karşı başlıca direniş ve tahammül dayanağıdır. Peşmerge güçlerinin, DAEŞ'e karşı verdiği savaşın da tek gelir kaynağıdır. Bunun yanında patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesinde barınan bir milyon 800 bin sığınmacının rızkının temin edildiği bir kaynaktır. Bu saldırı, Kürdistan halkının yaşamına, Peşmerge güçlerinin direnişine, sığınmacıların rızkına karşı yapılmış bir sorumsuzluktur. Bu saldırının, Kürdistan bölgesinin ekonomisine ve Kürdistan halkının yaşamına darbe vurmaktan başka hiçbir anlamı yoktur. PKK bu eylemi nedeniyle, Kürdistan halkı ve tüm taraflarca kınanmalıdır."

Ve PKK, geçen hafta isminde geçen son kelimeye de saldırmayı başardı. Erzurum'dan TANAP (Hazar’dan çıkan Azeri doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı) için boru taşıyan yük trenini, Sarıkamış’ın Soğanlı Tren İstasyonu’nda bombalayan PKK’nın saldırısında 65 yaşındaki demiryolu işçicisi Necdet İnanç hayatını kaybetti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani davası kararında hukukun izleri... 18 Mayıs 2024 | 627 Okunma Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı? 15 Mayıs 2024 | 2.083 Okunma Edirne’de arkada yaylılar çalarken... 13 Mayıs 2024 | 1.383 Okunma Rüzgarlar yine ters taraftan mı esiyor? 11 Mayıs 2024 | 761 Okunma Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş 08 Mayıs 2024 | 3.941 Okunma