Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

CHP’nin derdi nedir?

Buradaki dertten kasıt CHP’nin sorununun ne olduğu değil. Günlük kullanımdaki gibi CHP’nin Türkiye’de kendisine dert ettiği, ona oy verenlerin sahiden hayatını etkileyen, siyasetle çözüm...

08 Kasım 2023 | 285 okunma

Buradaki dertten kasıt CHP’nin sorununun ne olduğu değil. Günlük kullanımdaki gibi CHP’nin Türkiye’de kendisine dert ettiği, ona oy verenlerin sahiden hayatını etkileyen, siyasetle çözüm aradıkları, seslerini duyurmaya çalıştığı mesele olarak dert.

Davadan da bahsetmiyoruz. Dava çünkü marjinal, büyük kitleleri ilgilendirmeyen ideolojik bir dert.

Ama bir de sahiden bir partiyi, kelimenin anlamıyla diğerlerinden ayıran, öne çıkaran bir mecraya çeviren esas olarak o derttir.

Sosyalist, komünist partilerin böyle büyük dertleri, dertleri olan insanlar için çareleri vardır. O dertlerin sözcüsü olmayı başarmaya çalışırlar.

Faşist partilerin de dertleri vardır. Dinci partilerin, azınlık partilerinin…

Mesela HDP’lilerin bir derdi var. Bugünlerde büyüyen partilerden Zafer Partisi’nin somut bir derdi var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani davası kararında hukukun izleri... 18 Mayıs 2024 | 517 Okunma Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı? 15 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Edirne’de arkada yaylılar çalarken... 13 Mayıs 2024 | 1.382 Okunma Rüzgarlar yine ters taraftan mı esiyor? 11 Mayıs 2024 | 759 Okunma Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş 08 Mayıs 2024 | 3.941 Okunma