Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Bir zatla ilgili verilen karar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayeti dosyasının gönderildiği Suudi Arabistan’a gitmeden önce katıldığı son iftarda Gezi Olayları davasındaki karar üzerine konuştu ve şöyle...

30 Nisan 2022 | 96 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayeti dosyasının gönderildiği Suudi Arabistan’a gitmeden önce katıldığı son iftarda Gezi Olayları davasındaki karar üzerine konuştu ve şöyle dedi:

“En son malum, bir zat ile ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Kimdi bu adam? Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu ve bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi ve bu karar da belli çevreleri, ciddi manada rahatsız etti. Kusura bakmasınlar, bu ülkede hukuk var, bu ülkede yargı var ve bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, vereceklerdir.”

Peki neden Cumhurbaşkanı, “Gezi Olayları davasında verilen karar” yerine, “bir zatla ilgili verilen karar”, “onunla ilgili verilen karar” dedi?

Halbuki günlerdir aralarında Meral Akşener’in olduğu muhalefet karara Gezi’yi savunarak tepki gösteriyor?

Yoksa bu davada o meşhur tweetteki gibi söylersek mesele sadece Gezi değil miydi?

Hatta bu davada mesele aslında hiçbir zaman Gezi olmadı mı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma