Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Ankara saldırısının mesajı kime?

Terör örgütlerinin suikastlar dışında terör eylemlerinden muradı sonuç almak, askeri bir başarı elde etmek değil, bir mesaj vermek, gücünü göstermek, meydan okumak, korku salmak, ceza vermektir. Mesajın hedefi...

02 Ekim 2023 | 381 okunma

Terör örgütlerinin suikastlar dışında terör eylemlerinden muradı sonuç almak, askeri bir başarı elde etmek değil, bir mesaj vermek, gücünü göstermek, meydan okumak, korku salmak, ceza vermektir.

Mesajın hedefi bazen destekçi kitlesidir, bazen saldırının muhatabı.

Saldırının kendisi zaten mesajdır, o yüzden terör örgütlerinin bir terör saldırısından sonra mesaj kavramını da kullanarak mesajın kime ve nereye olduğunu ayrıca belirten bir açıklama yapmasına çok sık rastlanılmaz.

Özellikle PKK gibi yaptığı bazı eylemleri üstlenmeyen, bazılarını var olmayan gruplara yıkıp sorumluluğu üzerinden atan, bu kaotik durumdan da faydalanmaya çalışan bir örgüt için bu iyice tuhaf bir durum.

Ankara’daki saldırıdan sonra bu tuhaflık yaşandı.

Meclis’in yeni yasama dönemini açtığı günün sabahında, Cumhurbaşkanı’nın, bütün siyasi parti liderlerinin, bakanların, devletin bütün üst düzey erkanının geleceği TBMM’den birkaç yüz metre ilerideki Emniyet Genel Müdürlüğü binasının nizamiyesindeki terör saldırısını birkaç saat sonra PKK üstlendi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani davası kararında hukukun izleri... 18 Mayıs 2024 | 503 Okunma Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı? 15 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Edirne’de arkada yaylılar çalarken... 13 Mayıs 2024 | 1.382 Okunma Rüzgarlar yine ters taraftan mı esiyor? 11 Mayıs 2024 | 759 Okunma Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş 08 Mayıs 2024 | 3.941 Okunma