Yıldıray Oğur Karar Gazetesi

Anayasa Mahkemesi kimin umurunda?

“Gezegendeki en aktivist yargıya sahibiz” “Yüksek Mahkeme başkanının sözleri bir kamu görevlisinin değil, bir siyasetçinin sözleri. Demek ki ülkemizde seçimlere girmeyen, mecliste temsil edilmeyen bir siyasi parti...

11 Kasım 2023 | 279 okunma

“Gezegendeki en aktivist yargıya sahibiz”

“Yüksek Mahkeme başkanının sözleri bir kamu görevlisinin değil, bir siyasetçinin sözleri. Demek ki ülkemizde seçimlere girmeyen, mecliste temsil edilmeyen bir siyasi parti daha varmış.”

Bu cümleleri son iki gündür Yargıtay’ın AYM üyelerine suç duyurusu skandalını “milli yargı” “halk devrimi” gibi tezlerle meşrulaştırmaya çalışan Beştepe’deki Carl Schmitt ya da Andrey Vışinski heveslisi hukukçular, diplomasız hukuk heveslileri ya da Anayasal denetimi obamızın törelerine aykırı bulan MHP sözcüleri kurmadı.

İlk cümle İsrail Başbakanı Netanyahu’ya ait.

İkinci cümle ise İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’e.

Son bir yılda her ikisi de içinde “yargısal aktivizm”, “yargı vesayeti”, “kendisini yasamanın yerine koyan yüksek mahkeme”, “juristokrasi” geçen çok sayıda cümle kurdu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani davası kararında hukukun izleri... 18 Mayıs 2024 | 512 Okunma Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı? 15 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Edirne’de arkada yaylılar çalarken... 13 Mayıs 2024 | 1.382 Okunma Rüzgarlar yine ters taraftan mı esiyor? 11 Mayıs 2024 | 759 Okunma Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş 08 Mayıs 2024 | 3.941 Okunma