Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Suriye ve Yunanistan Türkiye-Mısır yolunda mı?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yasin Aktay'ın bugünkü (28.11.2022)''Suriye ve Yunanistan Türkiye-Mısır yolunda mı?'' başlıklı yazısı.

28 Kasım 2022 | 337 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doha’da Sisi ile el sıkışmış olmasının veya Mısır ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmış olmanın iki ülke liderlerinin her konuda anlaşmalarını gerektirmediğini söylemiştik. Buna uzun boylu örnekler getirmek gereksiz aslında. Uluslararası ilişkilerin tabiatı bu. Türkiye ABD ile de Rusya ve İran ile de Suriye topraklarında tam bir çıkar çatışması halinde. ABD yıllardır Türkiye’ye karşı teröre açıkça destek veriyor mesela. Ama bu bütün bu ülkelerle diplomatik ilişkileri koparma noktasına getirmiyor.

Buna rağmen, Mısır’la ve Sisi ile neden kopma noktasına geldi diye soranlara uzun uzun o dönemin şartlarını tekrar canlandırarak anlatmak mı gerekiyor?

Bir defa darbe o günün şartlarında sadece Mısır içinde cereyan etmiş bir darbe gibi değildi. Mısır içinde uluslararası bazı güçlerin Türkiye’yi de hedef alarak müdahil oldukları bir girişimdi. Türkiye’nin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze ışığında üniversitenin misyonu 06 Mayıs 2024 | 120 Okunma Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 262 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 231 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 228 Okunma