Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Senin aklın ermez, bu başka hesap

Gazze’de Soykırımcı İsrail’in 166 gündür büyük bir hınçla, öfkeyle, kinle devam ettirdiği katliamlarda şu ana kadar hala enkaz altında bulunan veya kayıp olanlarla birlikte 50 bine yakın Filistinli...

20 Mart 2024 | 0 okunma

Gazze’de Soykırımcı İsrail’in 166 gündür büyük bir hınçla, öfkeyle, kinle devam ettirdiği katliamlarda şu ana kadar hala enkaz altında bulunan veya kayıp olanlarla birlikte 50 bine yakın Filistinli hayatını kaybetmiş durumda. 80 bine yakın kişi de yaralanmış, evlerin yüzde 85’i tamamen yıkılmış veya oturulamayacak durumda.

Ramazan’ı ibadetleriyle, hikmetleriyle idrak etmeye çalıştığımız bu günlerde İsrail saldırganlığının bütün Müslümanlara yönelik bir saldırganlık olduğunda hiç kuşku yok. Bütün bu saldırganlığın karşısında kılını kıpırdatmadan rutin hayatına devam eden Müslüman ülkelerin liderlerinin bu halleriyle işgal ettikleri makamların neyin bedeli olduğunu da göstermiş oluyorlar. Bunu geçelim.

Bütün bunların karşısında daha önce de söylediğimiz bir şeyi şimdi de her zaman da sık sık tekrarlayalım biz. Bütün bu olup bitenleri, İsrail saldırılarını, emsalsiz katliamlarını Aksa Tufanı operasyonuna bağlayarak Hamas’ı basiretsizlikle suçlayanlar, yetmiyormuş gibi olup bitenlerin sorumluluğunu ona yükleyenlerin akıllarının ermediği bir hesap var.

Hamas’ın baktığı yerden, çıktığı yolda, çile de...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’deki “kan ve ruh kaybı” nasıl telafi edilebilir? 08 Mayıs 2024 | 1.017 Okunma Gazze ışığında üniversitenin misyonu 06 Mayıs 2024 | 161 Okunma Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 282 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 232 Okunma