Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Seçim öncesi, son mülahazalar, hayırlısıyla…

Büyük gün geldi çattı. Demokrasinin festivali gibi yaşanan yoğun bir seçim kampanyasının ardından herkes söyleyeceğini fazla fazla söyledi. Kimsenin eteğinde atılmamış hiçbir taş kalmadı....

13 Mayıs 2023 | 138 okunma

Büyük gün geldi çattı. Demokrasinin festivali gibi yaşanan yoğun bir seçim kampanyasının ardından herkes söyleyeceğini fazla fazla söyledi. Kimsenin eteğinde atılmamış hiçbir taş kalmadı. Taşların hepsi karşı tarafa atıldı. Sözlerin önemli bir kısmı ortadaki vatandaşı, seçmeni ikna etmek için söylendi.

Seçmenin bir kısmı kararını çoktan vermiş durumda. Tereddüt edecek hiçbir şey görmüyordur. Ona göre her şey gün gibi açık. Aslında kararsız olanları bile anlamakta zorluk çekiyordur bu kesim.

Ancak bir kısım seçmen de kararını vermek için son güne kadar bir işaret daha bekledi.

Belki demokrasinin tatlı tarafı, herkesin kendisini muhatap almasını, kendisine ulaşmasını, projelerini en ikna edici şekilde açmasını, kendisine derdini, talebini, beklentilerini sormasını bekledi. Böylece bir sözleşme yapmış olacak. Kendisini kimin temsil ettiğini, edeceğini bilmiş, onunla yüz yüze, göz göze temasla sözleşmesini yapmış olacak.

SEÇİM BİR SÖZLEŞMEDİR, BİR BORÇLANMADIR: BORÇ ÖDEYEBİLENE VERİLİR

Seçimler, seçenle seçilenler arasında bir sözleşmedir çünkü. Bu sözleşme Türkiye’de olabildiğince güçlü ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’den bir misafirimiz vardı 18 Mayıs 2024 | 109 Okunma Eşkıya dünyaya hükümdar olmuş ama Gazze direniyor 15 Mayıs 2024 | 76 Okunma Gazze yanarken Hac ve Umre 13 Mayıs 2024 | 1.469 Okunma AK Parti’nin misyonunu kim, nasıl devam ettirecek? 11 Mayıs 2024 | 650 Okunma AK Parti’deki “kan ve ruh kaybı” nasıl telafi edilebilir? 08 Mayıs 2024 | 1.058 Okunma