Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Ortadoğu’nun geleceği ABD perspektifinden okunamaz

ABD’nin Afganistan’da 20 yıldır gerçekleşmiş olan ama dünyaya duyurulması için en uygun zamanın beklendiği hezimeti sadece Afganistan’daki operasyonun başarısızlığından ibaret değil. Daha...

29 Eylül 2021 | 101 okunma

ABD’nin Afganistan’da 20 yıldır gerçekleşmiş olan ama dünyaya duyurulması için en uygun zamanın beklendiği hezimeti sadece Afganistan’daki operasyonun başarısızlığından ibaret değil.

Daha önce de söyledik. Bu ABD’nin malum bir tarz-ı siyasetinin genel olarak başarısızlığıdır. Dere yataklarına konut yapmanın nihai sonucunun tabiatın cezasına mahkûm olması gibi, halkların, ülkelerin iradelerine karşı kurulan devletçiklerin nihai sonucu da yıkım oluyor. ABD’nin Afganistan’da öfkeyle kalkarak giriştiği işgal operasyonunun zarardan başka bir sonucu olamazdı.

Aynı siyaset Irak’ta da belki aynı çarpıcılıkta olmasa da benzer bir hezimete uğradı. 10 yıllık fiili işgalin neticesinde Irak’ta hiçbir hedefe ulaşılamamış olarak terkedildi. Belki hedef zaten buydu diyenler çıkabilir ama buna ikna etmeleri için çok su götürmeleri gerek.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze ışığında üniversitenin misyonu 06 Mayıs 2024 | 155 Okunma Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 262 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 231 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 228 Okunma