Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Kurban günleri

Gün, dünyanın merkezinde, insanlık için inşa edilmiş ilk Ev'in bulunduğu mekanda, Allah'ın vermiş olduğu buluşma emrine icabet etmek üzere insanların “Lebbeyk” (işte geldim Allah'ım...

12 Eylül 2016 | 108 okunma

Gün, dünyanın merkezinde, insanlık için inşa edilmiş ilk Ev'in bulunduğu mekanda, Allah'ın vermiş olduğu buluşma emrine icabet etmek üzere insanların “Lebbeyk” (işte geldim Allah'ım, emrine, çağrına uydum, sana geldim) nidalarıyla ve koşarak mahşeri bir buluşmayı gerçekleştirdikleri gün.
Gün insanlığın yaratıldığı esasların hatırlandığı, yenilendiği, insanların bu dünyadaki asıl rollerini, görevlerini hatırladıkları ve bunu tekrar tesis ettikleri gün.
Gün hepimizin Allah'a ait olduğumuz ve eninde sonunda yeniden ona döneceğimizi bilincimize tekrar kazınacağımız gün.
Gün bu yolda insanların bir dizi şeytanın gerçekliği çarpıtmak, dünyadaki işimizi bize unutturup başka roller yazdırmak üzere birbiriyle yarıştığını hatırlamamız ve bunlara karşı gereken tavrı ortaya koymamız gerektiğini hatırlamamız gereken gün.
Gün, bu dünyada iman ettik demekle bu dünyadaki işimizin bitmediğini bilmemiz gereken, binbir türlü nefsani iğvayla, şeytani ayartmayla imtihan edileceğimizi zihnimize ve kalbimize kazımamız gereken gün.
Gün, iyi insanların birbirine yaklaşmaları, yollarını birleştirmeleri, bunun için kötülerden uzaklaşmaları, yollarını ayırmaları gereken gün. Bunun için buna “kurban” günü diyoruz. Kurban Allah'a yaklaşmak için şeytandan ve sahte tanrılardan uzaklaşmak için yapılan bir harekettir. Kurban, Allah Resulü'ne ve Müminlere yaklaşarak onlarla bir ümmet olurken, Allah ve Resulü'nün düşmanlarıyla yolları ayırmaktır. Allah'a yaklaşabilmenin hem bedeli hem de tabii sonucu, ondan alıkoyan her şeyden, ona düşman olanlardan uzaklaşmak, yollarını ayırmaktır.
Onun için gün büyüğüyle, ortancasıyla, küçüğüyle bütün şeytanları tanımak ve onları taşlamak günüdür.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 228 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 226 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 270 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 361 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma