Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

Kobani üzerinden söylem terörü

Kobani Türkiye halkının gündemine muhtemelen ilk defa DAİŞ teröristlerinin saldırıları sonucunda ülkemize sığınmak zorunda kalan ikiyüzbine yakın insanın dramıyla çarpıcı bir biçimde...

29 Haziran 2015 | 116 okunma

Kobani Türkiye halkının gündemine muhtemelen ilk defa DAİŞ teröristlerinin saldırıları sonucunda ülkemize sığınmak zorunda kalan ikiyüzbine yakın insanın dramıyla çarpıcı bir biçimde girdi. Aslında Suriye'de savaşın başından beri Türkiye'ye sığınan ilk mülteci akımı değildi bu.
Kobani'den gelenlere kadar Türkiye'ye Suriye'den toplam bir buçuk milyonun üstünde Suriyeli mülteci gelmiş bulunuyordu bile. Onların hiç birinin gelişi bu kadar olaylı, bu kadar gürültülü olmamıştı. Türkiye Arabından Türkmenine, Ermeni'sinden Yezidi'sine kadar savaştan kaçıp gelen herkese bir şekilde kapısını açıyor insani yardımını esirgemiyordu.
Bundan dolayı Türkiye aslında sadece bir mecburiyeti ifa etmiş olmuyor, bu vesileyle kendine yüksek refah duvarları ören ve bu duvardan ölümden kaçanları bile almaya yanaşmayan Batılı insanlığın vicdanını da rahatlatmış oluyordu.
Türkiye'nin mülteci ve insani yardım politikası neresinden bakarsanız, tam bir insanlık destanıdır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 228 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 225 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 270 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 361 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma