Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

HDP’nin birbirine yabancı iki yüzü

HDP bütün seçim stratejisini Türkiye'nin iki kesimine iki ayrı yüzünü göstererek ve bu ikisi arasına da bir yalıtkanlık duvarı örmek üzerinden kurmuş durumda. Doğu'da, Güneydoğu'da...

16 Mayıs 2015 | 1.613 okunma

HDP bütün seçim stratejisini Türkiye'nin iki kesimine iki ayrı yüzünü göstererek ve bu ikisi arasına da bir yalıtkanlık duvarı örmek üzerinden kurmuş durumda. Doğu'da, Güneydoğu'da HDP'nin sergilediği yüz Batı tarafındakinden çok farklı. Kobani olaylarını bahane ederek 6-8 Ekim olaylarında sergilenen şiddet olayları sonucunda 51 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

HDP'nin bu yüzünü aslında Doğusuyla Batısıyla bütün Türkiye görmüştü. O korkunç yüzü Türkiye'nin unutması mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde tam bir Nişantaşı çocuğu muamelesi çekilen Selahattin Demirtaş'ın sokakları hareketlenmeye, açıkça şiddete davet eden haykırışları hala kulaklarda. Hele 51 kişinin öldüğü katliamın ardından çıkıp boncuk boncuk terlediği halde, olaylarla ilgili sorumluluğu üzerinden atmaya çalışarak sergilediği pişkinlik de ortada. 
Kobani halkıyla dayanışma adına sebebiyet verdiği katliamın ardından hala alacaklı gibi sergilediği savunma, sicilini daha da kabartmaktan başka bir işe yaramamıştı. Gözü dönmüş canilerce hayvanca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının ruhu onun üzerinde gezinmeye devam edecektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma