Yaşar Süngü Yeni Şafak Gazetesi

Gemisini tayfalarıyla kurtaran kaptandır

Bu kadar genç meslek sahibi olmak için uğraşırken yatırımcıların, sermaye sahiplerinin ‘neme lazım’ deme lüksü yoktur. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ileri teknoloji ürünleri...

02 Ekim 2019 | 57 okunma

Bu kadar genç meslek sahibi olmak için uğraşırken yatırımcıların, sermaye sahiplerinin ‘neme lazım’ deme lüksü yoktur.

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ileri teknoloji ürünleri üretebilecek ve küresel ekonomide güçlü hale gelebilecek imkanı sağlayabilecek milyonlarca genç varken, ‘ekonomik ortam yatırıma uygun değil bekleyelim’ diyen, sermayesini faize, altına yatırıp ekonomik yangını izleyen, elini taşın altına sokmayan ‘Gemisini kurtaran kaptan’ değildir.

‘Aynı gemideyiz’ deyip de kolunu kıpırdatmayanlar her türlü ekonomik ve sosyal yangından ve bireysel trajedilerden sorumludur.

İşsizliğin can yaktığı bir ortamda elinde imkan varken bunu istihdam için kullananlar yani gemiyi tayfaları ile beraber limana getirebilenler kaptandır.

Gelir dağılımında adaleti sağlamanın, refahı en alt kademeye kadar indirmenin topyekün kalkınmanın tek formülü üretmek ve üreterek büyümektir.

Ekonomik ve sosyal kalkınmanın başka formülü yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi 28 Nisan 2024 | 57 Okunma Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 131 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 514 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 404 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma