Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Trakya’yı kurtarmamız gerekiyor

Trakya bölgesinde çevre mücadelesi veren Murat Sevgi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sorunları gündemde tutmaya çalışıyor.

04 Haziran 2024 | 3.524 okunma

Trakya’da atıkların bu kadar zararlı ve çok olmasının sebeplerinin başında özellikle tekstilde hala eskimiş çağ dışı proseslerin kullanılmasıdır. Türkiye’nin tekstilde Çin gibi bir ucuz üretim devi ile rekabet edebilmesinin en önemli tarafı da kimsenin kullanmayacağı, kirli ve eski teknolojiler... Afrika ülkeleri bile terk etti, bizde ise ‘iş yaptık’ diye ortalarda dolanıp hava atan firmalar var. Tek dertleri para, yenilik, iyileştirme, araştırma gelişme hak getire. Derin deşarj denilen ve halkı oyalamak için milyarlar harcanan, hiçbir ‘fayda’ sağlamayan, üstelik Ergene Havzası’nın atıklarını Marmara’ya da bulaştıran fiyaskonun hesabı sorulmalı.

Trakya’nın Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illeri topraklarını baştan sona toplamda 283 km uzunlukta olan Ergene Nehri’nin yok edilmesini görmezden gelemeyiz. Trakya halkının kanserden kırıldığı, Saroz Körfezi’nin 40 yıldır tüm bu kirliliklerle yok edildiğini niye göz ardı ediyoruz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’u mahvettik… Dünya markası iddiası güme gidiyor 05 Aralık 2025 | 332 Okunma TBMM aça aça yürüyor 04 Aralık 2025 | 73 Okunma Yeni yılda yeni anayasa çalışmaları başlıyor 03 Aralık 2025 | 53 Okunma Asgari ücret komisyonu toplanıyor ama Türk-İş yok 02 Aralık 2025 | 74 Okunma Papa’nın İznik’e gelişinin tarihi ve mitolojik önemi 28 Kasım 2025 | 373 Okunma