Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Ortak alan gasplarına 'yazlıkçı'dan tepki yağdı

GAZETECİ arkadaşımız Ertuğ Karakullukçu'nun geçen pazar günü bu köşede yer alan "Huzurlu tatil için yazlıkçılara öneriler" yazısı, kamuoyundan büyük ilgi gördü. Telefonlara...

05 Temmuz 2015 | 109 okunma

GAZETECİ arkadaşımız Ertuğ Karakullukçu'nun geçen pazar günü bu köşede yer alan "Huzurlu tatil için yazlıkçılara öneriler" yazısı, kamuoyundan büyük ilgi gördü. Telefonlara sarılarak, ileti yağdırarak Türkiye'nin her yöresinden köşemize ulaşan yazlık sakinleri, kendilerinin de aynı dertlerden mustarip olduklarını belirttiler. Teşekkürlerini ileten yazlıkçılar, özellikle ortak alan gasplarına yoğun tepki gösterip 'yağmaya el konulmasını' istediler. 

Bu talep patlaması karşısında Karakullukçu, 'gazeteci gözüyle' yazlıklarda tekrar nabız yokladı... Tüm yakınmaları yeni bir yazıda toparladı... Hürriyet Hukuk Servisi yöneticisi avukat Erem Yücel'den, ortak alan ihlallerine karşı 'hukuk reçetesi' aldı: Yağmalanan arazileri geri kazanmak ve hatta yağmacıları tazminata mahkûm ettirmek mümkün.

BU DERTLER BİTSİN HUZUR GELSİN

Yazlıkçıların belli başlı yakınma konuları arasında 'gürültücü komşular' ön sıralarda yer aldı; bir yazlıkçı 'Çin işkencesi' dediği bu ses zulmünden 'evini satıp kurtulduğunu' belirtti.
Diğer bazı ortak şikâyet kalemleri şöyle:
-Komşu teraslarda gece yarısından sonralara sarkan yüksek volümlü misafir ağırlamalar...
-Uzadıkça uzayan ve freni patlamış sesleriyle gecenin sessizliğinde ortalığı Las Vegas'a çeviren oyun partileri...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 75 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 38 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 285 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.152 Okunma