Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Fütürologlar çalışıyor

Bu etkinliklerle Van Gölü’nün çevre sorunlarının tarihe karışacağı belirtiliyor

30 Nisan 2021 | 90 okunma

Her gün yeni bir gelişme ile yarın ne olacağı kestirilemeyen turizmde iş ‘falcı’lara kaldı.

2021 yılında gelecek ziyaretçi, elde edilecek gelir, aşı pasaportu, kısıtlamaların gevşetilmesi, yasaklanan yurtdışı seyahatlerin ne zaman hangi koşullarla nasıl açılacağı gibi seyahat endüstrisinin görünen, konuşulan ve haklı olarak ivedi çözüm bekleyen güncel sorunları söz konusu. Ama pandemi ile birlikte her alanda olduğundan farklı olarak seyahat endüstrisini temelden değiştirecek bir sürece girildi.

Başında Fehmi Köfteoğlu’nun olduğu turizmgazetesi.com’da yer alan habere göre seyahat sigortası alanında faaliyet gösteren Allianz Partners, Fütürolog (Gelecekbilimci) Ray Hammond’dan pandemi sonrası seyahat endüstrisinin nasıl olacağına ilişkin bir rapor hazırlamasını istedi.

Wellington Üniversitesi’nde doçent olan, ‘Yarının Turizmi’ kitabının yazarı, seyahat konusunda uzmanlaşmış dünyanın tek fütüroloğu Ian Yeoman da bu kapsamda çalışma yapıyor.

GELECEĞİN TURİSTİ

Ian ...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parti enflasyonu olur mu... 145. partiyi de ‘Kutlu Parti’ adıyla Prof. Dr. Halaçoğlu kuruyor 08 Mayıs 2024 | 66 Okunma Hataylı soruyor ne yapacağız 07 Mayıs 2024 | 174 Okunma Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 83 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 42 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 113 Okunma