Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Bu sorunun cevabı eğitimcilere kalıyor

'HER öğretim üyesinin CV’lerini teker teker incelesinler. Öğretim üyesi doktorasını nerede yaptı? Hangi okullarda okudu? Hâlâ aktif olarak araştırma yapmaya devam ediyor mu? Projeleri var mı? Bunlar önemli...

15 Ağustos 2018 | 3.681 okunma

'HER öğretim üyesinin CV’lerini teker teker incelesinler.

Öğretim üyesi doktorasını nerede yaptı? Hangi okullarda okudu? Hâlâ aktif olarak araştırma yapmaya devam ediyor mu? Projeleri var mı? Bunlar önemli, çünkü hocalar hâlâ aktif araştırmaya devam ediyorsa günümüzün yeniliklerini derslerine aktarabileceklerdir. Araştırmada aktif bir hoca öğrencisine yenilikleri aktarabilecek hoca demektir, CV’nin önemi burada. İkincisi, o hoca kaç öğrenci yetiştirmiş, CV’sinde yazması lazım. Yetiştirdiği öğrenciler hocanın öğrenci sever bir hoca olduğunu da gösterir.”

Kadir Has Üniversitesi Rektör Vekili Sondan Durukanoğlu Feyiz üniversite adayları için tercih dönemi sırasında böyle bir açıklama yapmıştı.

Prof. Feyiz’in bu önerisini kaç öğrenci yerine getirdi acaba?

Zor soru da şu:

Aynı soruyu YÖK Başkanı’ndan başlayarak YÖK üyeleri, rektörler, dekanlar, öğretim üyelerine sorsak acaba kaçını işe alırlardı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 80 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 39 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 285 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.421 Okunma