Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Aranıyor

FETÖ ile mücadelede kaçakların yakalanması için ödül verme dönemi başladı. Önemli bir ‘imam’ için 4 milyon TL, kaçak yargı mensupları için de milyona varan para ödülleri...

26 Ekim 2016 | 110 okunma


FETÖ ile mücadelede kaçakların yakalanması için ödül verme dönemi başladı.
Önemli bir ‘imam’ için 4 milyon TL, kaçak yargı mensupları için de milyona varan para ödülleri verileceği ilan edildi. Bu paralar, aranan kişilerin ihbarı ile ilgili, yoksa, yakalayıp getirme söz konusu değil.

Vahşi Batı’da kanun kaçakları, duvarlara asılan, üzerinde de ‘wanted’ (aranıyor) yazan resimli ilanlar ile aranır; ödül avcıları tarafından yakalanarak en yakın ‘sheriff’e teslim edilerek, ödül elden alınırdı, azılı kanun dışılar için ayrıca ‘ölü ya da diri’ ibaresi eklenir, ölüsü de dirisi kadar ödül kazandırırdı.
FETÖ çetesi mensupları, diri olarak isteniyor.

11 Eylül saldırılarından sonra, cihadist teröristler de aynı yöntemle aranıyor. Ayman El Zevahiri adlı terörist için 25 milyon dolar ödül konmuştu.

BATUM MERKEZ OLMUŞ
Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı’nı tutuklu yargılayanlar en son Batum’da görülmüş. Rivayete göre, 15 Temmuz kalkışmasının sonucunu beklemişler.
Batum, Karadenizli kardeşlerimizin, günübirlik gidip geldikleri bir yer, bu kaçakları görürlerse, anında enselerinden tutar getirirler.

Avrupa’da da hiçbir yer kaçaklar için güvenli değil, Türkler her yerde, resmi görevliler yakalayıp salmışlar veya tıpış tıpış kaçmalarına göz yummuşlar.
15 Temmuz gecesi nasıl iş millete düştüyse, kaçakları yakalamak da anlaşılan millete kaldı. / Münevver KARARLI


İNÖNÜ EVİ 4 ARALIK'A KADAR ZİYARETE AÇIK

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’u mahvettik… Dünya markası iddiası güme gidiyor 05 Aralık 2025 | 335 Okunma TBMM aça aça yürüyor 04 Aralık 2025 | 73 Okunma Yeni yılda yeni anayasa çalışmaları başlıyor 03 Aralık 2025 | 53 Okunma Asgari ücret komisyonu toplanıyor ama Türk-İş yok 02 Aralık 2025 | 74 Okunma Papa’nın İznik’e gelişinin tarihi ve mitolojik önemi 28 Kasım 2025 | 373 Okunma