Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Antalya’da Lara ve Konyaaltı betonlaşıyor: Ülkeyi seven kaldı mı

Bodrum sahillerinin satılmasına üzülüyoruz. Koşullar değiştiğinde bunların geri alınması olanaklıdır. Fakat Antalya’nın Lara ve Konyaaltı sahilleri betonlaştırıldığında bir daha...

17 Kasım 2017 | 188 okunma

Bodrum sahillerinin satılmasına üzülüyoruz. Koşullar değiştiğinde bunların geri alınması olanaklıdır. Fakat Antalya’nın Lara ve Konyaaltı sahilleri betonlaştırıldığında bir daha geri dönmek olası değildir.

Aynı yerde deniz içinde 120.000 m² alan, taş ve beton dolgu yapılarak kurvaziyer limanı yapılıyor... Yat limanı, için başka yer yok mu? Neden yapıyorsunuz kardeşim, betonu çok mu seviyorsunuz. Antalya’nın Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 664 km uzunluğunda sahili var. Serik’e yapın, Manavgat’a yapın, Kemer’e yapın! Onların da ortasına değil uygun yerlerine yapın!

Her yeri betonla doldurmak nasıl bir şehircilik, nasıl bir turizm anlayışıdır?

Sahilleri, meraları, yaylakları, kışlakları satıyorlar; şehirleri, denizleri betonlaştırıyorlar ve sonra “kim yaptı bu kötülükleri?” diye sanki kendileri yapmamış gibi davranıyorlar. Nedir bu fırsatçılık? Nedir bu yağmacılık?

Nedir bu insafsızlık? Hiç doğal bir alanımız kalmayacak mı?

Bunun adı hizmet değil; kaşıkla verip sapıyla gözünü oymaktır!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 37 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.039 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma