Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi

Antalya ‘alarm’ veriyor

ANTALYA'da yaşanan sorunlar 'alarm' vermeye başladı. Özetlersek: - RUSYA'daki ekonomik kriz nedeniyle Antalya'ya tatile gelecek olan Rus turist sayısındaki azalma tehlikesine karşı, Rusların pasaportsuz, sadece kimlikle girişleri için...

28 Nisan 2015 | 428 okunma

ANTALYA'da yaşanan sorunlar 'alarm' vermeye başladı. Özetlersek:

- RUSYA'daki ekonomik kriz nedeniyle Antalya'ya tatile gelecek olan Rus turist sayısındaki azalma tehlikesine karşı, Rusların pasaportsuz, sadece kimlikle girişleri için gerekli adımlar atılmalı.
- Enerji dağıtım şirketinin 100 milyon lira gibi bir yatırım bütçesi Antalya için yeterli değil.
- Kumluca-Finike'de ve diğer yoğun sera alanlarında organize tarım bölgeleri kurulmalı.
- Bütün oda ve borsaların oybirliğiyle kabul ettiği turizme ve tarıma zarar verecek taşocağı ve HES'lere karşı daha dikkatli davranılmalı.
- Antalya'da birçok sektörün satışı doğrudan ve dolaylı olarak turizme bağlı... Turizm iyi gitmediği takdirde sıkıntılı bir dönem yaşanacağı unutulmamalı. Hükümetin 11 ülke için uçak desteği uygulaması dışında Rus turistlerin girişlerinde pasaport uygulamalarında esneklik ve kimlikleriyle giriş yapabilmeleri sağlanmalı.
- Kalekapısı gibi bir kent merkezi, dönerciler çarşısı ve çevresi bir dünya kentine yakışan havada değil. Sosyal bilinçlenmeyle örnek yaratılmalı. Bu konularda Antalya olarak vizyonumuz, tecrübemiz, bilgimiz zayıf kalıyor. Bizim kent kültürü konusunda dünyanın en iyi uzmanlarıyla çalışmamız gerekiyor.
- Antalya'da genel makro ekonomik durgunluk dışında turizmde gerileme nedeniyle sorun yaşanıyor. Turizmde 3.5 aylık dönem olarak aldığımızda geçen yıla göre kayıp -4, nisan ayı rakamlarına baktığımızda günlük olarak -7, -9 gibi rakamlara ulaşıldı.
- Havalimanı gümrüklerinde 'tax free' işlemlerinde sıkıntı yaşanıyor. Turizm ve ticaret için tax free önemli bir konudur. İlgili kurumların bu konuya dikkatini çekmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 67 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 663 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma