Uğur Meleke Hürriyet Gazetesi

Şampiyonu Karabük belirleyecek

G.Saray’ın artısı Gomis. Başakşehir’e en büyük tehdit Adebayor bağımlılığı. Türkiye Kupası, Beşiktaş’a tehdit, şampiyonluk beklentisinin azalması da Fenerbahçe’ye...

05 Nisan 2018 | 182 okunma

G.Saray’ın artısı Gomis. Başakşehir’e en büyük tehdit Adebayor bağımlılığı. Türkiye Kupası, Beşiktaş’a tehdit, şampiyonluk beklentisinin azalması da Fenerbahçe’ye fırsat olabilir.

Karabük’ün yarıştan erken kopması, Süper Lig’in bütün ayarlarını bozdu. Karabük, önümüzdeki 3 hafta sırasıyla Antalya, Kasımpaşa ve Bursa’ya yenilirse, her 3 takım da ligde kalma yolunda dev adımlar atacaklar. Akhisar da artık rahatlamak için tek bir galibiyete ihtiyaç duyuyor gibi. Bu durumda kalan 7 haftada Başakşehir ve Fenerbahçe’nin 5’er, Beşiktaş’ın 4, Galatasaray’ın da son 3 rakibinin nispeten rahat biçimde büyüklerin karşısına çıkma ihtimali doğuyor.

4 şampiyonluk adayını FÜTZ (fırsatlar, üstünlükler, tehditler ve zayıflıklar) analiziyle tartıya koyduğumuzda ise, Galatasaray’ın en büyük artısı, ligin en iyi oyuncusu, sezonun kader belirleyicisi Gomis gibi görünüyor. Başakşehir’in ligde ilk beşe oynayabilecek ve kriz çözebilecek olağanüstü bir kulübesi var. Beşiktaş’ın kalan 7 maçının 4’ü zaten kendi mabedinde, ikisinin de hedefsizlerle olması olası. En avantajlı fikstürse Fenerbahçe’de, kalan rakiplerinin ortalama pozisyonu 13’üncülük.


GALATASARAY
Üstünlük: Gomis... Fransız santrforun lig performansı, ‘genç bir Drogba’ hüviyetinde. Galatasaray’ın duran top savunucusu, oyun kurucusu ve bitiricisi. Eğer 7 haftayı da aynı viteste oynarsa takımını 17+ puan kazandırma potansiyeli var. Zayıflık: Donk’lu orta saha... Sahadaki duruşu, oyun görüşü, kalitesine saygı duyuyorum. Ancak oyundan bölüm bölüm kopması, ciddiyetsizliği ürkütücü. Trabzon karşısında 5’te Yusuf’un ayağına bastığında sarı görse, erken atılabilirdi mesela.

T...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 291 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 154 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.254 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 513 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma