Uğur Meleke Hürriyet Gazetesi

Pereira projesi gelişiyor

Fenerbahçe sadece kaliteyle değil, mücadeleyle de fark yarattı...

27 Ağustos 2021 | 3.600 okunma

Fenerbahçe sadece kaliteyle değil, mücadeleyle de fark yarattı...

Vitor Pereira’nın ilk Türkiye macerasında da aslında yapmak istediği buydu: Kadıköy’de sıfırdan yepyeni bir anlayış tesis etmek istiyordu. Kendisi okullu bir hoca. Bu noktalara parıltılı futbolculuk kariyeriyle değil, akademide iyi derece yaparak, çok çalışarak ve üreterek geldi. Fenerbahçe’de beş yıl önce de bir metot takımı yaratmak istiyordu. 2015-16’da gerek biraz daha genç oluşu, gerek farklı başkan profili, gerekse Van Persie’nin hoca otoritesi üstünde bıraktığı hasar nedeniyle İstanbul’da hayal ettiği ortamı yaratamamıştı.

Bu kez aradığı ortamı buldu sanki. Fenerbahçe oyuncu grubunu istediği gibi şekillendiriyor, soyunma odasında en güçlü figür o. İstediğini kenarda oturtup, istediğini değiştirebiliyor. İstediği formasyonu oynatabiliyor. Bu özgürlük de ona bildiklerini sahaya yansıtma fırsatı tanıdı. Dün Helsinki’de izlediğimiz takım da tam anlamıyla onun takımı. Tepeden tırnağa onun hayali.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 30 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.246 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 510 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 426 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 405 Okunma