Uğur Meleke Hürriyet Gazetesi

Ferdi Kadıoğlu, Yusuf Demir ve Ercan Kara

Ofansif olaraksa Pelkas, İrfan gibi kaliteli ayakların eksiklikleri hissediliyor elbette

30 Ağustos 2021 | 419 okunma

Şenol Güneş, milli takımla ilgili sorunu mutlaka çözmeli.

Altay, Süper Lig’in ilk iki haftasının flaş takımıydı. Yalnızca aldıkları farklı galibiyetler ve liderlikleri sebebiyle değil. Neredeyse tüm olumlu istatistiklerde de zirveyi işgal etmeye yeten olumlu oyunları sebebiyle. Dün geceye kadar Süper Lig’de şut, rakip ceza alanında topla oynama ve net pozisyon kategorilerinin hepsinde zirvedeydi Altay.

Ancak İzmir’deki Fenerbahçe müsabakasına ilk iki haftadaki Kayseri ve Alanya maçlarının bayağı dışında bir stratejiyle çıktılar. Beşli savunmalarını neredeyse hiç bozmadılar, iki ön liberonun da katılımıyla yedili bir blokla karşılamayı tercih ettiler. Amaç belli ki Fenerbahçe’nin tamamlayamadığı hücumlarda Kappel ve Bamba’nın hızından faydalanmaktı. Ancak Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’sinin iyi olduğu konulardan biri, topun kay bedildiği alanda verdikleri reaksiyon. Dün de yitirdikleri anlarda iyi tepki verdiler ve Altay’a kontratak fırsatı tanımadan götürdüler maçın büyük bölümünü.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vizyonsuzluğun kaçınılmaz bedeli 07 Mayıs 2024 | 607 Okunma Tipik bir İNTJ olarak Icardi 06 Mayıs 2024 | 272 Okunma Muleka’nın yerinde Halim Okta olsaydı! 04 Mayıs 2024 | 220 Okunma 35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 295 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 156 Okunma