Uğur Meleke Hürriyet Gazetesi

Bir kupadan fazlası

KUPADA yarı final kurası çekildiğinde bugün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçının ne kadar anlam ifade edeceği belirsizdi doğrusu. Ama Beşiktaş, Münih’te Avrupa’ya elveda deyip, pazar akşamı...

01 Mart 2018 | 561 okunma

KUPADA yarı final kurası çekildiğinde bugün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçının ne kadar anlam ifade edeceği belirsizdi doğrusu.

Ama Beşiktaş, Münih’te Avrupa’ya elveda deyip, pazar akşamı da son 1 saatte Fenerbahçe’yi sürklase edince, bu kupa maçı, bir kupa maçından fazlasına dönüştü artık.

Bence özellikle Aykut Kocaman için ortada ciddi bir iddia var: O çok inandığı doğrular, pazar gecesi pek işe yaramadı.

Peki Kocaman’ın kafasında bir B planı var mı?

Aykut Hoca’nın ekibi, Beşiktaş gibi topa hükmeden takımlara karşı aynı silahla yanıt verebilme becerisine sahip mi?

Kısacası, Fenerbahçe başka türlü oynayabilir mi?


FENERBAHÇE CEPHESİ

ÜSTÜNLÜK: TAKIM DURUŞU
Fenerbahçe, ligin en kompakt takımı. 10 oyuncu birbirlerine bellerinden halatlarla bağlıymışçasına bütüncül hareket edebiliyorlar. Önde baskıda da başarılılar.

Hücum prese, duruşlarını bozmadan kolektif biçimde gelebiliyorlar; pazar gecesi de 3. dakikada Souza, Medel’den, 4’te Mehmet de Quaresma’dan kritik toplar kazandı.

26’da da Tolgay topu tam kaybederken faul düdüğü geldi.

ZAYIFLIK: ŞABLON TAKINTISI
Ancak bu A planını Başakşehir maçında olduğu gibi rakiplerine dikte edemezlerse, çaresiz kalabiliyorlar. Kocaman, maçın gidişatı ne olursa olsun, şablonuna takıntılı.

Aatıf’ı Valbuena’ya tercih etmesinin tek sebebi, Faslı oyuncunun yerini kaybetmemesi. Yoksa, “Valbuena savunma yapmıyor, Aatıf yapıyor” iddiası bence bir meşhur yanılgı. Dirar’ın savunma katkısı var ancak Aatıf’ın katkısı bir illüzyondan ibaret.

FIRSAT: ARSENAL MODELİ
Arsenal de aynen Fenerbahçe gibi, bu gece oynayacağı rakibi City ile 4 gün önce de karşılaşmıştı. Skor sizi aldatma...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 292 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 154 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.257 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 513 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 428 Okunma