Uğur Meleke Hürriyet Gazetesi

Bir başarı ve şans öyküsü: Fatih Terim

Benim de bu satırları yazabiliyor olmamın altında bir sürü tesadüfün etkisini inkâr edemem, hatta gülerek anlatırım her yerde. Gülümseyerek okuyacağınızı umduğum alternatif bir Terim kronolojisi...

11 Ocak 2018 | 495 okunma

Benim de bu satırları yazabiliyor olmamın altında bir sürü tesadüfün etkisini inkâr edemem, hatta gülerek anlatırım her yerde. Gülümseyerek okuyacağınızı umduğum alternatif bir Terim kronolojisi yazdım bugün. Terim’in, futbol tarihimizde  onlarca güzel sayfa açtığı tartışılmaz. 500 sayfalık Türk futbol ansiklopedisi yazılsa 300’ü ondan bahseder. O, ülke futbolunun tartışmasız 1 numaralı tarih yazıcısı. Ama yazdığı bazı sayfalarda işlerinin zincirleme tesadüfler sonucu çok iyi gittiğinin altını da çizmeli.

TERİM’İN İLK 2 MİLLİ MAÇI

Terim’in hoca olarak ilk gündeme oturuşu, 1993’te Piontek’ten aldığı milli takım göreviyle olmuştu. ABD’94 elemelerinde ilk 8 maçta sadece San Marino’yu yenebilmiş millilerin hayalleri bitmiş, Piontek’in yerine Terim geçmişti. Terim’in kalan iki maçının da iç sahada olması ilk şansı. Norveç’in Dünya Kupası’nı, Polonya’nın da elenmeyi garantilemesi de 2. şansı. Terim, ulusal görevdeki bu ilk 2 maçında Norveç ve Polonya’yı İstanbul’da 2-1’lik skorlarla mağlup ederek, harika milli takım kariyerine şanslı bir başlangıç yapmıştı.

EURO 96’DA İSVEÇ

Terim’in Euro’96 elemelerine 5’inci torbadan giren Türkiye’yi finallere götürmesi, başlı başına bir efsane. Ama o elemelerde ilk torbada İtalya-Almanya-Fransa-Hollanda varken en düşük katsayılı İsveç’i çekmemiz büyük şans. O İsveç’ten toplamda 4 puan aldık, ayrıca ikinci torba kuramız da fena değil: Torbada İspanya ve Portekiz varken biz İsviçre’yi çekmişiz. O İsviçre’yi deplasmanda yendiğimiz maç da şüphesiz kader belirleyiciydi.

96 KURASI

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 291 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 154 Okunma Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.254 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 513 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 427 Okunma