Uğur Dündar Sözcü Gazetesi

Erbakan’ın şeker fabrikaları!..

90’lı yılların ilk yarısı… O tarihte TRT İstanbul Televizyonu’na, merhum Vedat Tayyar Erdamar arkadaşımla birlikte “İşte Hayatınız” programını hazırlayıp sunuyorum. Programda siyaset...

23 Şubat 2018 | 1.728 okunma

90’lı yılların ilk yarısı…
O tarihte TRT İstanbul Televizyonu’na, merhum Vedat Tayyar Erdamar arkadaşımla birlikte “İşte Hayatınız” programını hazırlayıp sunuyorum.
Programda siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasının ünlü isimleri, örneğin 9’uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, SHP Genel Başkanı Prof. Erdal İnönü, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç, Sabancı topluluğunun her şeyi Sakıp Sabancı, tiyatromuzun dünyaca değerli yıldızı Yıldız Kenter ve Türk futbolunun “Taçsız Kralı” Metin Oktay, hayatlarının en özel ve daha önce hiç duyulmamış anılarını paylaşıyor ve yıllardır görmedikleri dostlarıyla bir araya geliyorlar.
Sürpriz buluşmaların yarattığı dramatik anlar ve tanıkların dile getirdiği çarpıcı anekdotlar nedeniyle “İşte Hayatınız”, kısa sürede TRT’nin beğeniyle izlenen programları arasındaki yerini alıyor.

* * *

Dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Necmettin Erbakan’ın hayatını anlattığımız bölüm ise, en renkli,  hatta en unutulmaz “İşte Hayatınız” lardan biri oluyor.
Nedenine gelince…
Merhum Erbakan, İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitiriyor. O yıllarda lise birincileri istedikleri üniversiteye sınavsız giriyorlar. Ancak o bunu kabul etmiyor. Sınav sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ikinci sınıftan başlıyor. Okulu bitirdiği yıl, hiç beklemeden asistan oluyor ve öğrencilere ders vermeye başlıyor.
1951 yılında Almanya’ya, Aachen Teknik Üniversitesi’ne gönderiliyor. Prof. Erbakan, günümüzde de Almanya’nın en saygın üniversitelerinden biri olma özelliğini koruyan bu okulun gittiği tarihteki durumunu şöyle anlatıyor.
“Ülke 2’nci Dünya Savaşı’nın enkazını kaldırmaya uğraşıyordu. Her yer yıkık döküktü. Üniversitenin camları bile kırıktı. O nedenle laboratuvarımızı ancak bir garajda kurabilmiştik. Almanlar çok zor koşullarda yaşamalarına rağmen, olağanüstü bir tempoda çalışıyor, bilim insanlarının bilgi ve birikimlerinden yararlanıp, hızla makine üreten ağır sanayi yatırımlarına yöneliyorlardı. İşte savaş sonrasının mucizevi Alman kalkınmasının altında bu milli ve özverili anlayış yatıyordu…”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.878 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.220 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.379 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.308 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.023 Okunma