Tülin Türkoğlu İnternethaber

ZAN'la hareket etmemek lazım

Türkiye İşçi Partisi, önceki gün Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının feshedildiğini açıkladı. Partiden yapılan yazılı...

20 Mart 2024 | 0 okunma

Türkiye İşçi Partisi, önceki gün Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının feshedildiğini açıkladı.

Partiden yapılan yazılı açıklama;

“Gökhan Zan partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilerde bulunduğu tarafımıza ulaşmıştır. İddiaların kumpas olduğu ve hukuki sürecin başlatılacağını partimize iletmiştir. Böyle bir şaibenin varlığına partimiz sessiz kalamaz. Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz.”

Bu açıklamanın yapıldığı saatlerde Zan, İskenderun Adliyesi önünde adaylıktan çekilmediğini söyledi.

Adaylıktan çekilmemek için Ak Parti’den maddi destek istediğine dair ses kayıtları savcılığa teslim edildi. Bu kayıtların montaj olduğunu iddia etti ve bilirkişi incelemesini talep etti.

Teslim edilen bu kayıtlarda hem ses hem de görüntüler var. Özel bir TV kanalı verdi. Bu kayıtta Gökhan Zan için, Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında maddi menfaat sağlamak için yapılan maddi pazarlık ses kaydı ve görüntüleri mevcut. Bir de Zan’ın tehditvari ifadeleri. Bu görüntü ve konuşmalar için Gökhan Zan “kesinlikle montaj ve deepfake, tamamı yalan” ifadesini kullanıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.283 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma