Timur Sırt Sabah Gazetesi

Servis girmeyen eve teknoloji girmiyor

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA dün kapılarını açtı. 6 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda sergilenen televizyonlar, akıllı ev aletleri ve beyaz eşyalar alışveriş...

02 Eylül 2017 | 78 okunma

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA dün kapılarını açtı. 6 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda sergilenen televizyonlar, akıllı ev aletleri ve beyaz eşyalar alışveriş ve içerik servisleri olmadan artık piyasaya sürülemiyor.
Müzik, sinema, diziler yani tüm içerik hizmetleri ürünlerle uyumlu bir şekilde kullanıma sunuluyor. Artık evlere giren her akıllı ürünle birlikte servisler de giriyor. Vestel ve Arçelik dahil olmak üzere tüm akıllı televizyonlar Netflix gibi içerik hizmetleriyle uyumlu olmadan evden içeri giremiyor.
Avrupalı tüketiciler artık müzik eğlence servislerinin dışında Amazon Dash gibi hizmetlerle akıllı çamaşır ve bulaşık makineleri deterjan azalınca otomatik olarak sipariş veriyor. Artık televizyon ve beyaz eşya üreticileri bu hizmetlerle uyumlu olmayan ürünleri pazara süremiyor.

ÖNCE İHRAÇ ÜRÜNLER
Amazon Dash gibi detarjanı otomatik sipariş eden servisleri Arçelik ve Vestel de ürünlerine entegre ediyor. Amazon Türkiye'de hizmetlerine başlasa bile bu servisler öncelikli olarak Avrupa ülkelerine satılan ihracat ürünleri için geçerli olacak. Vestel Avrupa'ya ihraç ettiği tüm beyaz eşya ve televizyonları servislerle paketleyerek tüketiciye sunuyor. Arçelik, Beko markasını fırından buzdolabına Avrupalı tüketicilere sunarken, servislerle paketleyerek beklentilere yanıt veriyor. Tüketiciler orijinal film ve dizilere kolayca ulaştığı için servis uyumlu ürünleri tercih ediyor. Servislerin kurulumu yüzünden kutu satış değil, servisle paketlenmiş satışlar yeniden popüler hale geldi.

TV'DEN KÜÇÜK SİNEMA TELEFONU
Güney Koreli LG her gün üstündeki perdeyi biraz daha araladığı V30 telefonunu sonunda tanıttı. V30'un en dikkat çekici özelliği ekran, ses ve kamerası. Telefonun görüntü ve ses kalitesi ise telefonlardan beklenmeyecek kadar yüksek.
Çift kamerada F1.6 diyafram açıklığı fotoğraf ve video çekenlerin ışık problemini çözüyor. Kullanıcının film kalitesinde videolar yapabileceği Cine Video modu, ince ve hafif tasarıma sahip OLED FullVision ekran telefonun ayrışmasını sağlayan özellikleri.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 23 Okunma