Timur Sırt Sabah Gazetesi

Hatasız iş yapmayı öğrenen robotlar geliyor

Teknoloji tabanlı girişimciliği yaygınlaştırmayı ve desteklemeyi amaçlayan ODTÜ ile ODTÜ Teknokent işbirliğiyle düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programı, 15'inci yılında yenilikçi pek çok fikrin hayata geçmesini ve yatırım bulmasını sağlamaya devam ediyor.

08 Kasım 2019 | 55 okunma

Etkinlikte yapay zekâ, makine öğrenmesi, nesnelerin interneti, robot yazılımlar ve büyük veri teknolojisini kullanan sağlıktan üretime, tarımdan oyun geliştirmeye pek çok yeni girişim projesini anlatarak ve destek almayı başardı.

YENİ TEKNOLOJİLER

İnsana bağlı hatanın ortadan kalktığı projelerde girişimler tohum yatırım desteği ve teknoloji destek paketleri aldı. 13 farklı girişim reklam paketi, teknoloji desteği paketi, uluslararası olma desteği ve nakit yatırım desteği kazandı. Özellikle yapay zeka, makine öğrenmesi kullanan teknoloji girişimleri troid kanseri tepitinde hata oranı düşürürken, tekstil ve seramik üretiminde kalite kontrolü yapıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 23 Okunma