Timur Sırt Sabah Gazetesi

5 yıldızlı 4.5G için 5 püf noktası

Mobil internet hızı katlanarak artarken kafanız karışmış olabilir. Kesintisiz ve hızlı mobil internet keyfi için şebeke kalitesinden telefona, internet sitesinin altyapısından bulunduğumuz konuma ve teknolojiye kadar her...

13 Nisan 2016 | 159 okunma

Mobil internet hızı katlanarak artarken kafanız karışmış olabilir. Kesintisiz ve hızlı mobil internet keyfi için şebeke kalitesinden telefona, internet sitesinin altyapısından bulunduğumuz konuma ve teknolojiye kadar her şeyi masaya yatırdık. Mobil internette hız testleri yaparken uygulamaları unuttuk. Hız ihtiyacı nankör bir beklentidir. Alışkanlık yarattıktan sonra geriye bakmazsınız. Doksanlı yıllarda dialup (bu terimi hatırlayan var mı?) yani telefon hatlarından internete bağlanırken çektiğimiz çileyi, ADSL bağlantı sayesinde çabuk unuttuk. O zaman GB değil KB konuşuyorduk. 3G ile MB hesabı yapmayı öğrendik. Kotalarımız GB oldu. Şimdi kotaların büyüklüğü TB boyutuna yaklaştı.

BİP VOHBET
Whatsapp gibi gruplar oluşturup paylaştıran, Snapchat gibi anlık caps ve video paylaşımı yaptıran, hayalet mesajlar gibi zaman ayarlı yok olan BİP, görüntülü görüşme olanağı sunuyor. Yakında her yöne arama olanağı da sunulacak. Biz de Apple iOS ve Android market üzerinden indirilen BİP uygulamasını kullanarak video sohbete daldık. Adına da "BİP VOHBET" dedik.

KOTALARA DOPİNG
4.5G ile test yapanlar eğer hız yüksekse 100 MB üstünde kotadan yiyorlar. Neyse ki kampanyalar kotaları ikiye katladı da kullanıcılar rahatlıkla hız testi yapıyor. Ancak yine de işi abartmamak lazım. Kotalara 1 ila 3 arasında doping yapıldı. Sonra tüketime göre tarifelere karar vermek gerekiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 23 Okunma