Tayfun Atay Cumhuriyet Gazetesi

Dilek, ‘etkisiz hale getirildi’!

Dilek Doğan’ın DHKP-C üyeliğinden aranan bir şahıs gerekçe gösterilerek evine giren polislerden birinin silahından çıkan kurşunla annesi, babası ve ağabeyinin gözleri önünde...

23 Aralık 2015 | 136 okunma

Dilek Doğan’ın DHKP-C üyeliğinden aranan bir şahıs gerekçe gösterilerek evine giren polislerden birinin silahından çıkan kurşunla annesi, babası ve ağabeyinin gözleri önünde öldürülüşünü hepiniz gibi ben de tahammül sınırlarımı alabildiğine zorlayarak izledim. 
Ancak, annenin insanın içini dağlayan çığlıkları, babanın şok içinde paralize oluşu, ağabeyin de çıldırışı karşısında hissettiğim derin acıya eşlik eden bir izlenim daha vardı.

***

Mesleki anlamda bu kadar harcıâlem ve profesyonellikten uzak, elindeki silahı sanki çatpat bir mantar tabancasıymışçasına tutan, ailenin infiali karşısında sarsakça sağa-sola seğirten, öfkeyle üzerlerine fırlatılan eşyaları ise kıvrak ve çevik hamlelerle savuşturan polislerin haliyle de ülkenin bir yurttaşı olarak hicap duydum. 
İktidar sözcüleri zaman zaman “Türkiye bir kabile devleti değil” diye esip gürler biliyorsunuz, ama o evdeki manzara ne yazık ki bir kabile devleti manzarasıdır. 
Böyle polis, ancak kabile devletinde olur.

***

Hiç kuşkusuz Dilek ve ailesine evlerinin içinde “terörist” muamelesi yapılmıştır. 
Karşımızda vatandaşını doğrudan doğruya terörist veya potansiyel terörist sayan bir güvenlik aygıtı var. 
Ve ülkenin Güneydoğu’sunda Şırnak’ta, Cizre’de, Diyarbakır’da, Mardin’de estirilen korkunç havanın artık memleketin her yerine yaygınlaştırılacağının alâmetleridir bunlar. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.893 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.672 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.558 Okunma