Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

Yurttaş Doğan!

Bir zamanlar, Aydın Doğan'ı eleştiren bu başlıkta bir yazı kaleme alınmıştı: 12 Nisan 2002 tarihinde yayınlanacaktı. Ne var ki, SANSÜR kurbanı oldu! Hiç vakit kaybetmeksizin, on üç yıl evveline...

10 Kasım 2015 | 664 okunma

Bir zamanlar, Aydın Doğan'ı eleştiren bu başlıkta bir yazı kaleme alınmıştı: 12 Nisan 2002 tarihinde yayınlanacaktı. Ne var ki, SANSÜR kurbanı oldu!
Hiç vakit kaybetmeksizin, on üç yıl evveline gidelim; sözünü ettiğim yazının başlangıç kısmını okuyalım:
“-Murdoch'a benzetilmekten hoşlanmıyorum!..
Ünlü Medya İmparatoru Avustralya asıllı Amerikan vatandaşı Rupert Murdoch'a benzetilmekten hoşlanmayan kim?
Aydın Doğan!
Doğan Grubu'nun çıkardığı Finansal Forum gazetesine aynen böyle demiş, Yerli Murdoch!
Yirminci Yüzyıl'ın ilk yarısına damga vurmuş efsanevi medya imparatoru William Randolph Hearst de, uzun yıllar Yurttaş Kane olarak resmedilmekten hiç hoşlanmamıştı!
Orson Welles'in muhteşem filmi Citizen Kane'in kahramanı Charles Foster Kane büyük ölçüde Hearst'ü anlatıyordu…”
*
Hiçbir hakaret içermeyen bir yazıda Aydın Doğan'ın eleştirilmesine zerre miskal tahammülü olmayan ve hür fikirlere sansürle saldıranlar mı; üç “iliştirilmiş” sözde “gazeteci” idi!
Sansürü günlük spor haline getirmişlerdi. Dillerine pelesenk ettikleri “medya etik kurallarını” en fazla kendileri ihlal ediyorlardı!
İşbu “gazeteci” müsveddeleri, günümüzde ne yapıyorlar, neredeler?
*
Birinci Sansürcü, dün üç gazetenin birden manşetindeydi:
-FİRARDA!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarım asır önce, yarım asır sonra… 07 Mayıs 2024 | 379 Okunma Ferdi Baba söylüyor: “Merak etme sen!” 03 Mayıs 2024 | 656 Okunma Batı Cephesi’nin çanak anteni Ekrem Müdafa; Müsavat “what” fayda? 01 Mayıs 2024 | 771 Okunma “Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 1.304 Okunma “Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 752 Okunma