Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

Tiryaki, nereden koşuyor?

Almanya'da televizyon stüdyosunda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski Başbakan Helmut Schmidt birkaç hafta önce sigarayı bırakmış! Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların AB tarafından...

25 Eylül 2015 | 744 okunma

Almanya'da televizyon stüdyosunda bile sigara içmesine izin verilen tek kişi olan eski Başbakan Helmut Schmidt birkaç hafta önce sigarayı bırakmış! Schmidt'in, tiryakisi olduğu mentollü sigaraların AB tarafından yasaklanması ihtimali üzerine iki yüz kutu sigara stokladığı daha evvel ortaya çıkmıştı.
Hamburg'taki bir klinikte tedavi gören Schmidt'in doktoru, eski Şansölye'nin nikotin bandı kullandığını ve uzun yıllar sonra ilk kez sigarayı aramadığını açıkladı!
*
Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) başında politika yapan Schmidt, 1974-1982 arasında Almanya'nın başbakanı idi. Türkiye'nin AB'ye üye olma ihtimalini dahi sevmedi. Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesinin “hata” olduğunu söyledi.
“60'lı yılların başından itibaren, başta Türkler olmak üzere yabancı kültürlerden işçileri Almanya'ya getirmek de hata idi” diye konuştu. Dahası var: “Sevr Anlaşması'nın imzalanmasına rağmen Türkiye'nin bölünmemiş olması da bir hatadır.” demişti!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ferdi Baba söylüyor: “Merak etme sen!” 03 Mayıs 2024 | 630 Okunma Batı Cephesi’nin çanak anteni Ekrem Müdafa; Müsavat “what” fayda? 01 Mayıs 2024 | 768 Okunma “Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 1.301 Okunma “Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 750 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 430 Okunma