Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

İsrail’in Sözcü’sü 2016’da neden falcılığa soyundu?

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü gazetesinin “2016 Falınız” başlığıyla yayınladığı “Bulmaca”da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir beddua, bir de ağır hakaret yer alıyordu....

05 Ocak 2016 | 1.438 okunma

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü gazetesinin “2016 Falınız” başlığıyla yayınladığı “Bulmaca”da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir beddua, bir de ağır hakaret yer alıyordu. Terör Devleti İsrail'in yandaşı ve yalakası Sözcü “subliminal” yani “bilinçaltı” mesajlar çalıştı! Bulmaca kıyafetiyle açtıkları falda “Öl Recep” yazıyordu!

Gelen tepkiler üzerine ertesi gün ilk sayfadan yayınladıkları “Açıklama” ise evlere şenlikti. “Recep adının yer aldığı satır başına tesadüfen ve sehven (Ö) ve (L) harfleri gelmiş” de; bundan “ölüm tehdidi” gibi farklı anlamlar çıkarmamak gerekirmiş, falan filan!
O “Bulmaca”nın son iki satırında “kol kola veren” harflerle oluşan her iki sözcük de asla “yanlışlıkla, dalgınlıkla, unutkanlıkla” veya “tesadüf eseri” bir araya gelmiş değildir. İtina ile yan yana getirilmiş, oraya “özellikle, bilerek isteyerek, kasten” yazılmıştır!
Bulmaca kılıklı beddualı ve küfürlü “fal” bizatihi o sözcükleri oraya yazabilmek için açılmıştır! Bunu da, en iyi malum bulmacayı Sözcü'nün ilk sayfasına yerleştiren genel yayın yönetmeni biliyor!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bumerang! 08 Mayıs 2024 | 352 Okunma Yarım asır önce, yarım asır sonra… 07 Mayıs 2024 | 872 Okunma Ferdi Baba söylüyor: “Merak etme sen!” 03 Mayıs 2024 | 660 Okunma Batı Cephesi’nin çanak anteni Ekrem Müdafa; Müsavat “what” fayda? 01 Mayıs 2024 | 775 Okunma “Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 1.310 Okunma