Tamer Korkmaz Yeni Şafak Gazetesi

Enteresan bağlantılar

İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinin, 1 Kasım'da yapılacak tekrar seçimde HDP için oy isteyeceğini öngörmek hiç de zor değil: 7 Haziran seçiminden önce “Neden Kürtlere oy vermek gerekir?”...

27 Ağustos 2015 | 706 okunma

İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinin, 1 Kasım'da yapılacak tekrar seçimde HDP için oy isteyeceğini öngörmek hiç de zor değil: 7 Haziran seçiminden önce “Neden Kürtlere oy vermek gerekir?” başlıklı bir yazıyla HDPKK için seferber olmuş; Türkiye için itina ile karanlık tablo çizmiş bir dergiden söz ediyoruz.

2011'deki genel seçimde CHP için oy isteyen İngiliz dergisi, iki yıl önce de “Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olacak” diyordu! Erdoğan'ı padişah kıyafetiyle gösteren kolaj bir kapakla çıkmışlar, “Demokrat mı, Sultan mı?” başlığını atmışlardı.
Önce Gezi Kalkışması'nın, ardından da 17 Aralık Paralel Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı, The Economist'in “karalar bağladığını” söylemeye gerek var mı?
*
İngiliz yayıncı Pearson, The Economist'teki yüzde 50'lik hissesini birkaç hafta önce İtalyan Agnelli ailesine sattı.“Derin İtalya” diye anılan Agnelli'ler bu anlaşma ile haftalık derginin en büyük hissedarı oldu. Otomotiv devi FIAT'ın sahibi Agnelli ailesinin günümüzdeki varisi John Elkann, bu gelişmeden önce de The Economist'in yönetim kurulunda yer alıyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 739 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 614 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.052 Okunma